Taarten

De taarten worden gemaakt van biscuitdeeg. Dit is een luchtig gebak zonder boter. Het gebak wordt meestal in drie lagen gesneden met daartussen twee à drie vullingen. Daarna wordt de taart afgesmeerd met botercrème of ganache. Maar marsepein of fondant is ook mogelijk, graag in overleg.
Marsepein is een mengsel van gemalen amandelen en suiker. Fondant is een suikerpasta met vanille. Ganache is witte of bruine chocolade met slagroom.

De taarten worden standaard gebakken met vanillebiscuit, maar chocolabiscuit is ook mogelijk.

De standaardvullingen van een taart zijn een laag smeuïge botercrème en een laag overheerlijke vruchtenjam. Als je wilt, kan een derde laag naar keuze worden toegevoegd om de taart nog lekkerder te maken.

De verschillende smaken vruchtenjam zijn: aardbei, framboos, kersen, of vier vruchten.


Vullingen

Als je van een andere smaak houdt, of een extra laag wilt naast botercrème, kun je kiezen uit de volgende vullingen: hazelnootcrème, chocoladecrème, witte chocoladecrème, citroencrème, Bastognekoekcrème, Oreokoekjescrème, bokkepootjescrème, Tobleronecrème en banketbakkersroom.

De vullingen kunnen naar keuze worden verrijkt met stukjes chocolade of nootjes.

Omdat het soms moeilijk is om een smaak te kiezen heb ik hier een paar favorieten.

De meest gevraagde vullingen:
vanillebiscuit, chocoladecrème, vanillecrème en aardbeienjam.

Iets spannender combinatie:
vanillebiscuit, Tobleronecrème, vanillecrème en frambozenjam.

Voor een frisse combinatie:
vanille/citroenbiscuit, citroencrème, en frambozenjam. Eventueel uit te breiden met verse frambozen en/of banketbakkersroom.

Voor de chocola liefhebber:
vanille of chocolabiscuit, chocoladecrème, kersenvlaaivulling. Eventueel uit te breiden met stukjes chocola.

Voor de zoetekauw:
vanillebiscuit met witte chocoladecrème, vanillecrème en frambozenjam.

Dit zijn natuurlijk enkele voorbeelden maar je kan natuurlijk zelf ook met ideeën komen!